تجربه بهینه سازی وبسایت

تو این پست از تجربه بهینه سازی وبسایت براتون میگم و نکات کلیدی که برای بهینه سازی سایت لازم هست رو یادتون میدم. بنظرتون موتورهای جستجو چه وبسایت هایی رو بیشتر دوست دارن و ربات های جستجو برای ایندکس کردن صفحات با چه وبسایت هایی بیشتر حال میکنن؟ بیاید بیشتر در این مورد گپ بزنیم و ببینیم بهینه سازی وبسایت چقدر تو بهبود سئو و جایگاه وبسایت تاثیر داره…

تجربه بهینه سازی وبسایت از کجا میاد؟

بعد از مهاجرت به داکر و سرور جدید تصمیم گرفتم وبسایتم رو دوباره بهینه سازی کنم و همه چیز رو بهتر از قبل براتون سرو کنم که با وجود چالش های مختلف(میگم براتون) بالاخره این کار رقم خورد و تصمیم گرفتم آخرین تجربیاتم رو بعد از چند سال دوری از حوزه سئو در اختیارتون قرار بدم. تا به امروز حدود پنج سال میشه که تو حوزه سئو دیگه فعالیت نمیکنم و این یعنی پنج سال عقب بودن از جهش هایی که تو این حوزه اتفاق افتاده و احتمالا بین چیزایی که قبلا میدونستم و الان لازمه خیلی تفاوت بوجود اومده اما با کمی بررسی متوجه شدم که خیلی چیزا مثل قبل میمونه و با کوله باری از تجربه های پیشین و رفرنس های کاربردی کاری کردم که نمره گوگلم به 100 برسه. 😎

رابطه سرعت وبسایت و امتیاز سئو:

رابطه مستقیمی بین سرعت وبسایت و محاسبه رنک سئو وبسایت وجود داره. به طور خلاصه که بخوام بگم روبوت های جستجو برای بررسی، ایندکس کردن و امتیازدهی وبسایت ها دارای یک Timeout مشخص هستند و با مراجعه به یک سایت یا صفحه فقط در طول اون مدت زمان به تحلیل و رنکبندی میپردازن و اینطور نیست که وبسایت ها با هر سرعت و حجمی رو به طور یکسان بررسی کنن. به عنوان مثال اگر روبات برای بررسی هر وبسایت 10 ثانیه وقت داشته باشه و وبسایت ما حدود 7 ثانیه تا لود کامل زمان ببره، روبات وبسایت رو فقط به اندازه 3 ثانیه تحلیل میکنه که این تحلیل شامل اجرای الگوریتم های مختلف روی کد و محتوای وب میشه. پس بهتره تا جای ممکن از حجم وبسایت کم کنیم و برای افزایش سرعت کارهایی رو انجام بدیم تا سئو بهتری داشته باشیم. این نکته رو هم لازمه بدونید که روبوت های گوگل بعد از لود شدن کامل سایت و تحلیل کد و محتوا، قابلیت خوانایی صفحه روی دستگاه های مختلف رو هم بررسی میکنن که اجرای کامل این تحلیل نیاز به سرعت بالا و رسیدن روبوت برای انجام این تست ها داره. پس در مرحله اول این بهینه سازی بسیار مهم رو انجام میدیم.

ربات های جستجو چه وبسایت هایی رو بیشتر دوست دارن؟

طبق آمارهای موجود از موتور تحلیلگر ربات ها و سرچ کنسول گوگل، ربات ها بیشتر به سایت هایی علاقه دارن که وقت رو تلف نکنن و در کوتاه ترین زمان و کمتر از زمان Timeout به طور کامل بررسی و امتیازبندی شوند. خصوصا سایت هایی که به مرحله آنالیز خوانایی گوگل میرسن خیلی بیشتر مورد توجه هستن و بیشتر از بقیه وبسایت ها امتیازدهی میشن. به عبارتی هرچی وبسایت ما سریع تر باشه هم از نظر دوره زمانی بیشتر پردازش میشه و هم از نظر تعداد دفعات تحلیل و پردازش، که این موضوع مهم به رنکبندی وبسایت مون خیلی کمک میکنه و باید مورد توجه قرارش بدیم.

برای بهینه سازی سرعت و کاهش حجم چیکار کنیم؟

خوب کارهای زیادی باید انجام بشه که موارد مهم رو براتون اینجا مینویسم:

1- استفاده مناسب از کش(Cache) یا CDN

2- بهینه سازی تصاویر و ویدیوها

3- فشرده کردن هر چیزی که امکان فشرده سازی داره

4- کوتاه کردن کدهای CSS و JS

5- کاهش تعداد Request های لازم برای لود

6- عدم استفاده از ریدایرکت های خودکار

7- شناسایی و حذف صفحات و لینک های حذف شده(404)

8- استفاده از Keep-Alive

9- حذف کوکی و هدرهای اضافی

10- لود منابع مورد نیاز از یک منبع واحد(استفاده CDN محلی یا خارجی)

11- اضافه کردن هدر ETag به محتوای Static

12- لود منابع مورد نیاز به صورت Async

13- افزایش سرعت DNS Lookup(استفاده از DNS ابری یا کانفیگ مناسب)

و البته موارد دیگه هم وجود داره…

این موارد رو چطوری پیاده سازی کنیم؟

بخشی از فعالیت های بهینه سازی مربوط به کدهای شما میشه و بخشی مربوط به زیرساختی که ازش استفاده می کنید. اگر از سیستم های مدیریت محتوای وب استفاده می کنید(مثل من و وردپرس) که چالش های مختلفی خواهید داشت ولی اگر وبسایت رو خودتون کد زدید، به تغییراتی که اسکنرها بهتون پیشنهاد میکنن گوش میدید و اونها رو تو کدتون پیاده می کنید. بخش زیرساخت هم به خیلی عوامل بستگی داره و باید از صفر تا صد ماجرا رو بهینه کنید. DNS سرور، وب سرور، ریسلور مجوزهای SSL، دیتابیس برای بازیابی سریع اطلاعات و… که مهمترین قسمت وب سرور هست که با توجه به وب سروری که استفاده می کنید باید تنظیمات و هدرهای مناسب استفاده بشه.

کجا وبسایت رو اسکن کنیم؟

برای تست وبسایت ها از دو سرویس زیر میتونید استفاده کنید.

1- Google PageSpeed Insights

2- GTmetrix

تجربه بهینه سازی وبسایت خودم:

از اونجایی که وبسایت من با سیستم مدیریت محتوای وب وردپرس(WordPress) ساخته شده و ساختار این سیستم پیچیدگی های خودشو داره، چالش های زیادی رو برای بهینه سازی اون پشت سر گذاشتم که جا داره در پست دیگه ای در موردش کامل صحبت کنم. بعد از بهینه سازی موارد گفته شده در وبسایتم میتونید تغییرات رو از تاریخچه GTmetrix به شرح زیر ببینید. تو این بهینه سازی زمان لود کامل به طور میانگین از 3.2 ثانیه به 1.9 ثانیه رسیده، حجم سایت از میانگین 391KB به 173KB رسید و تعداد ریکوست ها برای لود شدن صفحه از 26 به 13 کاهش پیدا کرده. تو بخش رنک سرعت با موتور PageSpeed از 83 به 100 و تو موتور YSlow از 76 به 94 رسیده که 6 درصد مربوط به استفاده از CDN های مطرح میشه که هزینه برداره و من استفاده نمیکنم. به طور کلی در حال حاضر وبسایتم جز 100 وبسایت بهینه و 500 وبسایت سریع جهان محسوب میشه که این بهینگی بازخورد بسیار خوبی رو در Google Search Console بوجود آورده. تصویر بالای همین پست، خلاصه وضعیت بهینگی وبسایتم و تصاویر پایین، نمودار تغییرات وضعیت رو نمایش میده. 😉

خوب برای این پست کافیه و ادامه داستان رو در پست بعدی دنبال میکنیم.

امیدوارم اندکی دانش و تجربه در اختیارتون گذاشته باشم.

پایین همین پست ی علامت دست برای اینکه بگی از این نوشته خوشت اومده هست.

نظرات و تجربیاتتون رو برام کامنت کنید.

موفق و پیروز باشید.

28

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *